08-03-10

't Is feest!

In een stad waar veiligheidsagenten van de lokale vervoersmaatschappij argeloze vrouwen doodschieten achter het stuur van hun gezinswagen en waar politieagenten het doelwit zijn van russisch oorlogstuig kun je kinderen niet op straat laten spelen. Als goede burgervader biedt je de jongelingen daarom een fijn alternatief aan, je organiseert een feestje. Alle kindjes welkom, de Brusselse, de witte, de bruine en zelfs de neerlandofoonse. Charles Picqué (PS) stuurde ze voor alle zekerheid een uitnodiging:

Jij woont Saint-Gilles en jij heeft tussen 3 en 10 jaar. Nodigen ons je uit op de heruitgave van het Feest van de Kinderen dat op zaterdag 27 maart 2010 op het thema van de dieren zal plaatsvinden. Verschillende verrassingen wachten je: verschillende werkplaatsen, van de spelen en een voorstelling definitief alles in kleuren. Het Stadhuis zal van gangmakers en acteurs binnengedrongen zijn, door het feest te doen.

Hopend je ontmoeten er, verzoek ik je om in de uitdrukking van mijn zeer bijzondere hoogachting te geloven,

Charles Picqué.

In Le Soir hebben ze voor zulke "spijtige vergissingen" doorgaans een treffend woord: une giffle. Onze woordenschat is te arm voor dergelijk nuance.

 

13:18 Gepost door LucV in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: charles picque, le soir, une giffle |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.