20-03-10

Euromillions

Milaan-San Remo is een loterij. Tom Boonen hijgt het al jaren in de microfoons van de journalisten die hem in de badplaats opwachten. Dus nemen de journalisten het voor waar. Het is blijkbaar lekker toeven in het aanschijn van de Kempense bonk. Pippo Pozzato heet sedert de Ronde van Vlaanderen van 2009 The Shadow. Boonen verhaalde zijn verlies in die wedstrijd op de metrosexuele Italiaan. Pozzato zou op zijn wiel hebben gereden. Jammer dat er geen beelden bestaan om die bewering te staven, de VRT had nochtans genoeg cameras ingezet. Dat het Boonen zwaar viel om toe te geven dat zijn ploeggenoot Stijn Devolder hem door de vlucht vooruit een pad in de korf had gezet, las je in geen enkel dagblad. Ook de vraag van Boonen aan Pozzato om de achtervolging op Devolder te organiseren kreeg nauwelijks weerklank.
Maar we hadden het over de loterij genaamd Primavera. In 2008 brak het peloton op de Poggio in twee stukken, net voor Boonen. Achteraf viel te lezen dat Popovych de zwakke schakel was maar de archiefbeelden laten er geen twijfel over bestaan dat het Boonen was die de rol moest lossen. In 2009 ging Boonen wel met de beteren over de top. Het was eeuwen geleden dat er nog zo traag geklommen was op de Poggio. Toch had Tommeke daar zijn sprint al gereden, hij draaide nog als vierde de laatste recht lijn op maar werd uiteindelijk verdienstelijk vijftiende. Ach, een loterij.
Waarnemers en concurrenten zijn het er dit jaar over eens, Boonen was nooit sterker. Milaan-San Remo heeft maar één topfavoriet: Boonen. Ik heb het geluk dat het beleg tussen de boterhammen niet afhankelijk is van de weekendpremie die ik laat vallen om ongestoord naar de koers te kunnen kijken. Een krat wijn aan de reporter die bij eventuele winst van Boonen langs de neus weg laat vallen dat de Primavera een kwestie van lottogeluk is. De bocht die Boonen dan zou moeten maken wil ik voor geen geld missen. Hij zou er mee kunnen solliciteren voor de job van woordvoerder van Yves Leterme. Alhoewel, de kans op een overwinning van Boonen is reëel, de mogelijkheid dat een journalist er de nationale loterij bij betrekt is onbestaande.

Commentaren

Profetisch, dit!

Gepost door: Punkerke | 26-03-10

De commentaren zijn gesloten.