27-03-10

Tussen de regels.

De zelfverklaarde Leeuw van Vlaanderen Johan Museeuw liet eerder deze week in Het Nieuwsblad zijn licht schijnen over de vernieuwde plaatsen van de Vlaamse semi-klassiekers op de wielerkalender. Hij miepte dat de ontdubbeling van de E3-prijs en de Brabantse Pijl een goede zaak is omdat die twee niet samen horen: "Ik heb ze ooit nog in één weekend kunnen winnen maar dat waren toen andere tijden."

Pardon? Las ik daar een voorzichtige mea culpa?

Toen in 2004 de bewijzen onweerlegbaar en talrijk kwamen bovendrijven bekende Gistels hoogststemmige doping te hebben gebruikt. Hij bleef echter bij hoog en bij laag beweren dat hij alleen in de nadagen van zijn loopbaan een éénmalig experimentje met één luttel drupje EPO had uitgevoerd. Hij realiseerde de dubbel E3-Brabantse Pijl nochtans in 1998, zijn afscheid volgde pas 6 seizoenen later.

Zijn quote in Het Nieuwsblad lijkt dus sterk op een tweede voorzichtige stap in de richting van de waarheid. Als hij dit tempo aanhoudt doet hij tegen 2050 eindelijk uit de doeken hoe hij van spurter bij Lotto evolueerde tot wereldbekerwinnaar bij Mapei.

decoration


De commentaren zijn gesloten.