18-04-10

zonder

Na The Jordanaires zonder Elvis, The Doors zonder Jim, Queen zonder Freddie, The Rolling Stones zonder Bill en dEUS zonder Stef Kamil toeren The Triffids nu zonder David.

Gisteren speelden ze in Hasselt en ik ging kijken. De songs staan nog steeds als een huis, maar alle inzet van de guests ten spijt, de geschiedenis van de The Triffids loopt maar tot 1989. David  McComb was The Triffids, The Triffids anno 2010 is een coverband van brave huisvaders en moeders die pas strak klinkt als ze back up krijgt van muzikanten die wel nog relevant zijn (Warren Ellis, Mick Harvey, S. K. Carlens, ...). Nostalgie is geen vies woord maar bij hun volgende bezoek aan ons land blijf ik thuis en zet ik ter ere van McComb en de zijnen een van de platen op. Nog maar eens.

 

Commentaren

eerbetoon G. zei dat gisteren ook na de afloop van de show: het is een beetje zoals die "Elvis Presley in Concert" toernee. Al was "a secret in the shape of a song" voor mij toch in de 1e plaats een mooi eerbetoon door zijn vrienden aan de indrukwekkende legacy van McComb. De intensiteit van The Triffids in de 80's zal nooit meer op een podium te zien zijn, daar had ik me al voor de avond (en eigenlijk sinds 2006, toen de eerste tribute-avond in Hasselt plaatsvond) bij neergelegd. Gelukkig zijn er inderdaad nog die tijdloze CD's...

Gepost door: Geert S | 18-04-10

De commentaren zijn gesloten.