23-04-10

Shuffle

BotR en ik leiden, los van elkaar, een verwant leven vol vervaarlijke klippen. We hadden het er onlangs nog over: zelfs de iPod met het grootste geheugen volstaat lang niet om al onze CD's te bundelen. GB's opvullen is kiezen, kiezen is frustrerend.

"In shuffle zou er nooit een slecht nummer mogen passeren."

Zo had ik het nooit bekeken. De ultieme afspeellijst, daar was het mij altijd om te doen. Wieden in de alfabetische stapels miskopen, parels en vergeten middenmoot volgens telkens nieuwe criteria. Eerst stond de artiest centraal en bouwde ik totaaloverzichten op van de groten der aarde, maar zelfs Young, Reed, Costello en Jagger & Richards hebben behoorlijk wat lauwe happen geprepareerd die me naar de ffwd-toest doen reiken. Classic albums verzamelen was ook een ideetje. Tot ik me realiseerde dat ik daardoor pakken knappe songs in de kast liet. Voor de vuist weg: Caught between en Alice said mag ik graag tot mij nemen maar ze staan op Uncle Anesthesia, zeker niet de beste plaat van Screaming Trees. Best of 's gebruiken is vals spelen, of minstens een gemakkelijkheidsoplossing voor luiaards, dus ondenkbaar.

"In shuffle zou er nooit een slecht nummer mogen passeren."

Samen een glas drinken na een concert kan een verstard gezichtsveld verruimen. Geen hang meer naar perfectie maar de focus vol op het basisniveau: eureka! Zes dag na mekaar al heb ik een twintigtal songs gewist omdat mijn Touch niet onbeperkt is. Zonder mededogen voor de rang of stand van de performing artist. Sorry Jayhawks, sorry Kristin Hersh, sorry Jawbox en Fugazi. De vrije ruimte gecreëerd door elke reeks liquidaties werd ingevuld met nieuws zonder daar vooraf al te veel over na te denken. Next!

Over een dik jaar schat ik, zal mijn pod op punt staan.

11:56 Gepost door LucV in Muziek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ipod |  Facebook |

Commentaren

Gesteld dat je de iPod Touch van 32GB hebt, kunnen daar 7000 songs op. Dat moet te doen zijn, de Top 7000 van LBL: een mooie uitdaging.. All killer, no filler!

Gepost door: Geert S | 25-04-10

De commentaren zijn gesloten.