01-06-10

Valv Piti

Laten we een kat een kat noemen: iedereen overtreedt de regels. Is het niet aan 135 over de snelweg dan is het misschien door soms bewust onnauwkeurig te sorteren als de vuilniszakken naar buiten moeten voor ophaling.

Huilen dat alle coureurs aan de doping zitten is nutteloze informatie verschaffen. Sneeuw valt wit uit de lucht en water is nat. Coureurs betasten de grenzen van het toelaatbare vanaf de buitenzijde, ze zoeken de gedoogzone omdat die  interessanter is dan de in reglementen beschreven zone van het toegestane. Het is hen ingegeven door de voetballers: truitjetrek, voet laten hangen, duwtje in de rug bij het koppen. Het is verboden maar je krijgt er geen rode kaart voor als je niet overdrijft.

De bedoelingen van het spel ten spijt win je geen voetbalmatch als je 90 minuten lang geen enkele overtreding maakt. De tegenstrever zal dat wel doen en er voordeel uit putten. Zo op de grasmat, zo op de velo.

Alejandro Valverde wordt voor 2 jaar geschorst door de bonden. Daar ben ik blij om. Valverde is geen truitjestrekker maar een cynische benenbreker. Zijn palmares is nogal imposant omdat hij de gewoonte heeft aan 135 door de bebouwde kom langs de kleuterschooltjes van overwinning naar overwinning te scheuren.

"Hij streed met gelijke wapens," commentatoren slaan en zalven. Dat mag geen verzachtende omstandigheid zijn. De strijd op de hellingen tussen de gelijk bewapende heren Valverde, Rebellin, Di Luca, ... kon enkel plaatsvinden omdat de renners die minder ver afgedwaald waren van de statuten noodgedwongen hun fiets enkel nog gebruiken voor recreatieve tochtjes.

decoration

10:27 Gepost door LucV in Le velo | Permalink | Commentaren (1) | Tags: valverde, rebellin, ricco |  Facebook |

Commentaren

El Pistolero Het is wachten op Contador

Gepost door: Zwino | 09-06-10

De commentaren zijn gesloten.